Apparaten en accessoires
Alpengratin
Voorbereiding. 20min
Totaal 50min
4 porties
Ingrediënten
De pasta met ham-groentemengeling
-
boter om in te vetten1 tl
-
Emmental in stukken (2 cm)200 g
-
Gruyère kaas in stukken (2 cm)100 g
-
witte kool in stukken (3 cm)250 g
-
gekookte ham in ½ plakjes200 g
-
water1200 g
-
droge pasta type macaroni (kooktijd 5 min.)300 g
-
vastkokende aardappelen geschild, in stukken (1 cm)200 g
-
zout1 ½ tl
-
verse bieslook (ong. 10 g), versnipperd½ bos
De saus
-
eieren vers2
-
room, opklopbaar, 30-40% V.G.200 g
-
gemalen nootmuskaat¼ tl
-
gemalen cayennepeper¼ tl
-
zout¼ tl
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
47.7 g
Calorieën
3781 kJ /
905 kcal
Vetten
49 g
Koolhydraten
65 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Betty Bossi
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Broccoli-ham omelet
35min
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35min
Griekse varkensstoofpot
45min
Kip in perziksaus
40min
Viscurry
35min
Vislasagne met courgette
1u.
Ovenschotel met kip en spek
1u. 10min
Involtini met kip en pesto van zongedroogde tomaten
50min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Kipfilets pizzaiola
55min
Kip met rode paprika
1u. 5min